RAPSODIJA UKUSA

ROLAT SA ČOKOLADOM, BADEMIMA I KANDIRANIM VOĆEM: Kombinacija ukusa u koju ćete se zaljubiti!(RECEPT)

Poslastica koja će nestati za tren oka!

Recepti
Autor:
ROLAT SA ČOKOLADOM, BADEMIMA I KANDIRANIM VOĆEM: Kombinacija ukusa u koju ćete se zaljubiti!(RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

Za testo

  • lisnato testo1 kg

Za čokoladni fil:

  • pečeni badem 150 gr
  • jezgro oraha 150 gr
  • suvo grožđe 150 gr
  • kandirano voće po izboru 100 gr
  • slatko crno vino 100 ml
  • aroma ruma 3 kašike
  • čokolada za kuvanje 100 gr
  • margarin 100 gr
  • šećer 150 gr
  • mleveni keks 100 gr
  • jaja 3 kom
  • cimet 1/2 kašičica

Kako pripremiti:

Smrznuto testo ostaviti na sobnoj teperaturi dva sata da se odmrzne. Za to vreme bademe i orahe sitno iseckati. Suvo grožđe preliti crnim vinom i rumom. Kandirano voće sitno iseckati.

U posebnom sudu na ringli otopiti margarin i čokoladu. U drugom sudu umutiti jaja i šećer pa dodati otopljen margarin sa čokoladom.

Onda dodati mleveni keks ,natopljeno suvo grožđe, seckani badem, orahe i kandirano voće. Na kraju dodati cimet i sve lepo umešati.

Lisnato testo razviti na pobrašnjaloj površini u pravougaoni oblik. Fil naneti na lisnato testo i uviti u rolat.

Rolate staviti na papir za pečenje u plehu. Štrudlu peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 35-40 minuta. Štrudlu ostaviti da se prohladi pa seći na parčad. Štrudlu po želji posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs