Sastojci:
Za testo
- lisnato testo1 kg
Za čokoladni fil:
- pečeni badem 150 gr
- jezgro oraha 150 gr
- suvo grožđe 150 gr
- kandirano voće po izboru 100 gr
- slatko crno vino 100 ml
- aroma ruma 3 kašike
- čokolada za kuvanje 100 gr
- margarin 100 gr
- šećer 150 gr
- mleveni keks 100 gr
- jaja 3 kom
- cimet 1/2 kašičica
Kako pripremiti:
Smrznuto testo ostaviti na sobnoj teperaturi dva sata da se odmrzne. Za to vreme bademe i orahe sitno iseckati. Suvo grožđe preliti crnim vinom i rumom. Kandirano voće sitno iseckati.
U posebnom sudu na ringli otopiti margarin i čokoladu. U drugom sudu umutiti jaja i šećer pa dodati otopljen margarin sa čokoladom.
Onda dodati mleveni keks ,natopljeno suvo grožđe, seckani badem, orahe i kandirano voće. Na kraju dodati cimet i sve lepo umešati.
Lisnato testo razviti na pobrašnjaloj površini u pravougaoni oblik. Fil naneti na lisnato testo i uviti u rolat.
Rolate staviti na papir za pečenje u plehu. Štrudlu peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 35-40 minuta. Štrudlu ostaviti da se prohladi pa seći na parčad. Štrudlu po želji posuti šećerom u prahu.
Prijatno!