Sastojci:
- Patlidžan plavi 2 komada
- crveni paradajz 4 komada
- crni luk 2 glavice
- beli luk 4 cena
- crvene paprike sveže 3
- zelene paprike sveže3
- maslinovo ulje 1 šoljica manja
- suvi biljni začin 1 kašika
- so po ukusu
- origano 1 mala kašičica
- biber po ukusu
- gauda rendana 200gr
- peršunov list po želji
Kako pripremiti:
Patlidzane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, beli luk i paprike iseckati na kolutove, U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i beli luk,zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju, dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkaati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.
Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krckati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima. Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj, staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju. Posuti malo peršun listom seckanim,
Služiti toplo uz prilog po želji.