RAPSODIJA LETNJIH UKUSA

JELO KOJE GOVORI 100 JEZIKA: Pikantni, zapečeni sataraš će vas oboriti s nogu!(RECEPT)

Sataraš je jedno od omiljenih letnjih jela, a mi vam donosimo jednu modifikovanu verziju ovog recepta, za koju smo sigurni da će vam probuditi sva čula!

Recepti
Autor:
JELO KOJE GOVORI 100 JEZIKA: Pikantni, zapečeni sataraš će vas oboriti s nogu!(RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • Patlidžan plavi 2 komada
  • crveni paradajz 4 komada
  • crni luk 2 glavice
  • beli luk 4 cena
  • crvene paprike sveže 3
  • zelene paprike sveže3
  • maslinovo ulje 1 šoljica manja
  • suvi biljni začin 1 kašika
  • so po ukusu
  • origano 1 mala kašičica
  • biber po ukusu
  • gauda rendana 200gr
  • peršunov list po želji

Kako pripremiti:

Patlidzane narezati na kockice i držite u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk crni, beli luk i paprike iseckati na kolutove, U posebnom tiganju za prženje sipajte ulje i pržite crni i beli luk,zatim dodati paprike pržiti ih dok ne omekšaju, dodati očišćen paradajz od ljuski i sve zajedno krčkaati dok ne ispari voda i povrće ne omekša.

Dodajte potom patlidžan koji ste izvadili iz slane vode i krckati oko 10 minuta u poklopljenoj posudi, začinite začinima. Povrće prebacite u tepsiju i naredajte odozgo kačkavalj, staviti u rerni i zapeći nekih 15 minuta dok ne dobije zlatno žutu boju. Posuti malo peršun listom seckanim,

Služiti toplo uz prilog po želji.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs