TOPE SE U USTIMA

ZAPEČENE TIKVICE SA PARADAJZOM I KAČKAVALJEM: Uživanje kakvo ne pamtite!(RECEPT)

Lagano jelo, u kome ćete uživati...

Recepti
Autor:
ZAPEČENE TIKVICE SA PARADAJZOM I KAČKAVALJEM: Uživanje kakvo ne pamtite!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo insipracije, a želite brz i jednostavan obrok koji će se svideti svim ukućanima, onda je ovaj recept idealan za vas. Skoro svako jelo sa tikvicama se priprema brzo, a ukus se uvek razlikuje u zavisnosti od dodataka kojima ćezte obogatiti obrok.

Zapečene tikvice u rerni sa paradajzom i kačkavaljem najbolji je način da napravite ukusno jelo koje će probuditi sva vaša čula.

Sastojci:

Priprema:

Paradajz i tikvice operite i isecite na kolutove, pa ih posolite i ostavite 10-ak minuta. Vatrostalnu posudu podmažite uljem, pa uspravno ređajte tikvicu, pa paradajz. Postupak ponavljate sve dok vam ne ponestane povrća.

Sve pospite mirođijom i začinama po želji. Beli luk isecite na sitno, pa ga pomešajte sa pavlakom i dodajte malo soli i mirođije. Promešajte, pa premažite preko tikvica i paradajza. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko pripremljenog jela.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 45 minuta.

Jelo služite toplo.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs