Leto je na izmaku i domaćinske kuće sve češće mirišu na zimnicu i pečene paprike. Ukusne pohovane paprike idealno su jelo u hladnim danima, a miris koji će ispuniti celu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka.
Recept za pohovane paprike punjene sirom obradovaće vaša nepca, a preukusni zalogaji zasititi.
U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate ovaj obrok, količinu namirnica možete da povećate.
Sastojci:
Priprema:
Paprike operite i poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta. Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.
U činiji pomešajte sir, jedno jaje i so. U svaku papriku pažljivo stavite po dve kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jaja, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno. Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.
U tiganj sipajte ulje, pa sačekajte da se zagreje, a onda spusite paprike da se peku. Kada su gotove odložite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Služite ih dok su tople, ali i hladne su vrlo ukusne, pa mogu biti i odlično predjelo.
Prijatno!