NAJUKUSNIJI DORUČAK

MAKEDONCI SPREMAJU PROJU NA POSEBAN I VRLO LAK NAČIN: Mnogo je ukusnija od naše zbog jednog neobičnog sastojka

Makedonska proja može da vam posluži za bilo koje prilike, jer će gosti biti oduševljeni ukusom!

Recepti
13:04h Autor:
MAKEDONCI SPREMAJU PROJU NA POSEBAN I VRLO LAK NAČIN: Mnogo je ukusnija od naše zbog jednog neobičnog sastojka
Kako se pravi čuvena makedonska proja?, Foto: Bakina kuhinja

Makedonska pogača je svojevrstan specijalitet tog naroda. Ima neodoljiv i miris i ukusu, a idealan je izboz za nedelji doručak sa porodicom. Pritom, za njenu pripremu vam nije potrebno uopšte mnogo vremena, zato je obavezno probajte. Vaši ukućani će vam tražiti parče više-

Sastojci:

  • 150 g starog tvrdog kravljeg ili ovčijeg sira
  • 3 jaja
  • 1 dl kiselog mleka ili jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 kašika brašna
  • so po ukusu
Makedonska pogača
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Isitnite sir, dodajte umućena jaja, kisello mleko ili jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Pomešajte sve sastojke, stavite u podmazanu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Toplu proju poslužite sa kiselim mlekom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs