Sastojci:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade za kuvanje
- ½ kesice praška za pecivo
- Pekmez po želji
- Voće po želji
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema:
Odvojiti belanca od žumaca. Belanca istucite u čvrsti sneg. Žumanca izmešajte sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu.
U smesu od žumanaca nežno umešajte sneg od belanca.
Peći u namašćenom kalupu, u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 30 - 35 minuta. (tokom pečenja, kora će se jako naduti, a kada ga izvadite će splasnuti)
Kada se kora ohladi i splasne, premažite je pekmezom po želji (količina zavisi od vas, ukoliko volite intenzivniji ukus stavite više pekmeza). Dodajte sveže voće (količinu dodajte po želji, ili ovaj korak možete i preskočiti).
Istucite pavlaku za šlag pa ukrasite tortu. Pre posluživanja kolač dobro ohladite.
Prijatno!