RECEPT

BOBANOVA TORTA JE NAJLEPŠI DEZERT OD VOĆA: Jedan sastojak je ključan

Jednostavna letnja torta, poznata kao Bobanova torta, sa spužvastim čokoladnim biskvitom koje savršeno nadopunjuje kiselkasto voće i kremasti šlag je jedini recept koji treba da imate ove jeseni

Recepti
09:20h Autor:
BOBANOVA TORTA JE NAJLEPŠI DEZERT OD VOĆA: Jedan sastojak je ključan
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g čokolade za kuvanje
  • ½ kesice praška za pecivo
  • Pekmez po želji
  • Voće po želji
  • 200 ml pavlake za šlag

Priprema:

Odvojiti belanca od žumaca. Belanca istucite u čvrsti sneg. Žumanca izmešajte sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte otopljenu čokoladu.

U smesu od žumanaca nežno umešajte sneg od belanca.

Peći u namašćenom kalupu, u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C 30 - 35 minuta. (tokom pečenja, kora će se jako naduti, a kada ga izvadite će splasnuti)

Kada se kora ohladi i splasne, premažite je pekmezom po želji (količina zavisi od vas, ukoliko volite intenzivniji ukus stavite više pekmeza). Dodajte sveže voće (količinu dodajte po želji, ili ovaj korak možete i preskočiti).

Istucite pavlaku za šlag pa ukrasite tortu. Pre posluživanja kolač dobro ohladite.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs