Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 130 grama šećera
- 50 grama brašna
- 50 grama kakao praha
- 200 grama višanja bez koštica
- 300 mililitara slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 200 grama krem sira
- 250 grama čokolade za kuvanje
- 30 mililitara ulja
Način pripreme:
U sud za mućenje polupajte jaja, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha, brašno i mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.
Preručite testo u okrugli kalup obložen kuvarskim papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavite želatin i sipajte 50 mililitara vode. Kada sadržina provri sklonite šerpicu sa šporeta.
U sud za mućenje sipajte slatku pavlaku, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatina i izmutite mikserom. Preostali želatin dodajte u sud sa krem sirom.
Dodajte preostali kakao i promešajte sastojke. Smesu sipajte u sud sa šlagom i izmutite mikserom. Dodajte višnje i mutite mikserom dok se fil ne sjedini.
Fil nanesite na patišpanj u kalupu. Čokoladu otopite sa malo ulja. Rastopljenu čokoladu nanesemo na fil u kalupu. Preostalu čokoladu nanesite na radnu površinu i raširite. Odstranite stranični deo kalupa i stavite u frižider da se torta stegne.
Prijatno!