Kad već spremate pilav, odmah možete lako da spremite i domaću supu. Ta dva jela ne mogu i ne treba da se razdvajaju, pogotovo jer se lako spremaju. Pogledajte naša uputstva:
Sastojci:
- Bataci ili neko drugo pileće meso po izboru
- 3 šagrarepa
- 2 glavice crnog luka
- 1 sitno seckan krompir
- 1 šolja od 200 ml pirinča
Priprema: Meso operite pa ga stavite u lonac sa dosta vode, 1 šargarepom, 1 glavicom crnog luka koju ste ranije zapekli na ringli.
Kada se meso skoro skuva ostavite ga sa strane.
U tiganju izdinstajte jednu sitno seckanu glavicu crnog luka, 2 rendane šargarepe. Nakon toga dodajte i opran pirinač i začine (biber, suvi začin od povrća, kurkumu). Kada pirinač počne da se lepi za tiganj preručite ga u tepsiju, pa dodajte i skuvane pileće batake i sitno seckan krompir. Nalijte vodu iz šerpe u kojoj ste kuvali meso.
Ubacite u rernu da se sve zapeče na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Ps. U lonac u kojem ste kuvali meso, ostalo vam je povrće. Dodajte još vode, testeninu i začine, kao i peršun i kuvajte 15 minuta. Eto, dobili ste i supicu i glavno jelo!
Prijatno!