OBROCI ZA PONETI

4 PREDLOGA ZA UKUSAN OBROK NA POSLU: Ako vam je dosta pekarskih proizvoda, ponesite sebi zdrav ručak od kuće

Često smo u dilemi šta kupiti za ručak dok smo na poslu. Nekad bismo želeli da ponesemo ručak od kuće, ali nemamo ideju šta bi to moglo biti. Evo koja su to jela koja možete brzo spremiti i poneti na posao.

Recepti
Autor:
4 PREDLOGA ZA UKUSAN OBROK NA POSLU: Ako vam je dosta pekarskih proizvoda, ponesite sebi zdrav ručak od kuće
Predlozi za ručak koji možete poneti na posao, Foto: Profimedia/Ilustracija

Ujutru trčite na posao, radite osam sati, nakon radnog vremena se obično vidite sa prijateljima ili trčite kući da bi ste završili obaveze koje vas čekaju ili ste toliko preumorni da bi ste samo odmarali.

Ako ne ručate tokom dana u nekom restoranu, vrlo verovatno je da dugo niste pojeli ništa zdravo, sveže ili kuvano. Osim što nemate vremena, priprema kompikovanih jela vas zamara? Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim, a zdravim obrocima koje možete pripremiti uveče, a onda poneti na posao, kako biste osigurali barem jedan zdrav, kaloričan obrok dnevno.

Obroci za poneti
foto: Profimedia/Ilustracija

Salata u tegli

Najvažniji korak u pripremi ovog obroka jeste raspored kojim stavljate sastojke u teglu, kako se ne bi umuljali tokom dana – mokri sastojci kao što je preliv za salatu, skuvani pirinač ili rezanci idu na dno, a kvarljiviji elementi kao što su salate, zeleno lisnato povrće i začinsko bilje na sam vrh. Dobra salata uravnotežena je kombinacija belančevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala. Kombinujte i igrajte se – mešajte kuvani grašak sa pirinčem, kinou sa tunjevinom iz konzerve, sa skuvanom šargarepom i kukuruzom ili umesto pirinča stavite testeninu.

Salata u tegli
foto: Profimedia/Ilustracija

Ovsena kaša bez kuvanja

Jedan sladak predlog – ovsena kaša s voćem. Ovo je idealan doručak ili poslastica nakon manje obilnog ručka, a bogat je ugljenim hidratima i prehrambenim vlaknima. Kada se kombinuje sa mlekom ili jogurtom, pretvara se u malu proteinsku bombu. U kašu obavezno stavite kašičicu čija semenki, koje su bogate omega 3 masnim kiselinama, možete dodati i kašiku kokosa ili putera od kikirikija, i malo meda. Voće je savršen sastojak za kašu – idealni su banana, borovnice, jabuka, šta god poželite.

Ovsena kaša u tegli
foto: Profimedia/Ilustracija

Tortilje sa humusom i povrćem

3-4 kašike humusa, Povrće isckano na štapiće: krastavac, paprika i šargarepa, Dve tortilje. Lako i brzo a unećete dosta vitamina i zasigurno nećete ponovo ogladneti na poslu.

Tortilja sa humusom i povrćem
foto: Profimedia/Ilustracija

Salata od jaja

Ovo je verovatno najbolji recept za salatu od jaja jer zahteva minimalno sastojaka, brzo se pravi, pruža sve neophodne nutrijente i veoma je ukusna!

6 kuvanih jaja, 2 kašike majoneza, 5 kašika kisele pavlake, malo peršuna, nekoliko listova zelene salate, rotkvice po izboru.

Jaja neka budu tvrdo kuvana, oljuštite ih i iseckajte u činiju za salatu. Prelijte ih majonezom i pomešajte sa pavlakom, a zatim pospite peršun preko. Na rubove činije složite listove zelene salate, a preko njih tikvice narezane na kolutove. Vaš zdrav ručak je upravo gotov i spreman za poneti.

Salata od jaja
foto: Profimedia/Ilustracija
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs