Ujutru trčite na posao, radite osam sati, nakon radnog vremena se obično vidite sa prijateljima ili trčite kući da bi ste završili obaveze koje vas čekaju ili ste toliko preumorni da bi ste samo odmarali.
Ako ne ručate tokom dana u nekom restoranu, vrlo verovatno je da dugo niste pojeli ništa zdravo, sveže ili kuvano. Osim što nemate vremena, priprema kompikovanih jela vas zamara? Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim, a zdravim obrocima koje možete pripremiti uveče, a onda poneti na posao, kako biste osigurali barem jedan zdrav, kaloričan obrok dnevno.
Salata u tegli
Najvažniji korak u pripremi ovog obroka jeste raspored kojim stavljate sastojke u teglu, kako se ne bi umuljali tokom dana – mokri sastojci kao što je preliv za salatu, skuvani pirinač ili rezanci idu na dno, a kvarljiviji elementi kao što su salate, zeleno lisnato povrće i začinsko bilje na sam vrh. Dobra salata uravnotežena je kombinacija belančevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala. Kombinujte i igrajte se – mešajte kuvani grašak sa pirinčem, kinou sa tunjevinom iz konzerve, sa skuvanom šargarepom i kukuruzom ili umesto pirinča stavite testeninu.
Ovsena kaša bez kuvanja
Jedan sladak predlog – ovsena kaša s voćem. Ovo je idealan doručak ili poslastica nakon manje obilnog ručka, a bogat je ugljenim hidratima i prehrambenim vlaknima. Kada se kombinuje sa mlekom ili jogurtom, pretvara se u malu proteinsku bombu. U kašu obavezno stavite kašičicu čija semenki, koje su bogate omega 3 masnim kiselinama, možete dodati i kašiku kokosa ili putera od kikirikija, i malo meda. Voće je savršen sastojak za kašu – idealni su banana, borovnice, jabuka, šta god poželite.
Tortilje sa humusom i povrćem
3-4 kašike humusa, Povrće isckano na štapiće: krastavac, paprika i šargarepa, Dve tortilje. Lako i brzo a unećete dosta vitamina i zasigurno nećete ponovo ogladneti na poslu.
Salata od jaja
Ovo je verovatno najbolji recept za salatu od jaja jer zahteva minimalno sastojaka, brzo se pravi, pruža sve neophodne nutrijente i veoma je ukusna!
6 kuvanih jaja, 2 kašike majoneza, 5 kašika kisele pavlake, malo peršuna, nekoliko listova zelene salate, rotkvice po izboru.
Jaja neka budu tvrdo kuvana, oljuštite ih i iseckajte u činiju za salatu. Prelijte ih majonezom i pomešajte sa pavlakom, a zatim pospite peršun preko. Na rubove činije složite listove zelene salate, a preko njih tikvice narezane na kolutove. Vaš zdrav ručak je upravo gotov i spreman za poneti.