KO ĆE IMATI SREĆE A KO NE ? Evo šta početak jeseni donosi svim horoskopskim znacima, u NJIHOVOM životu desiće se promene

Jesen označava dolazak promena za sve znakove Zodijaka.

Horoskop
18:38h Autor:
KO ĆE IMATI SREĆE A KO NE ? Evo šta početak jeseni donosi svim horoskopskim znacima, u NJIHOVOM životu desiće se promene
Šta to donosi jesen horoskopskim znacima ?, Foto: Profimedia

Jesen počinje u trenutku kada Sunce, u svom prividnom kretanju tokom godine, preseče nebeski ekvator i krene na južnu nebesku hemisferu.

Tog dana Sunce izlazi tačno na istoku, a zalazi tačno na zapadu; obdanica i noć su jednaki i traju po 12 sati. Taj dan se zove jesenja ravnodnevnica ili jesenji ekvinocij, što je rezultiralo jednakom dužinom dana i noći, a to može delovati vrlo emotivno na ljude širom planete.

Ovan

Ovnovima baš i neće odgovarati ovaj period jer obično naginju krajnostima, a sada je vreme da se posvetite traženju ravnoteže.

Bik

Jesenski ekvinocij je uravnoteženo i vrlo elegantno doba godine, baš kao što su bikovi. Zato vam se preporučuje da iskoristite ovaj period, izađete iz svoje zone komfora i baš ovih dana napravite planove za nova i nekonvencionalna iskustva.

Blizanci

Blizanci se najbolje osećaju tokom leta pa se dolaskom jeseni u njih može uvući osećaj samoće, a to je nešto što ovaj horoskopski znak ne podnosi. No sada je vreme da se ponovno povežete sa svojim unutrašnjim detetom i svim stvarima koje volite, a koje su deo jeseni.

Rak

Ekvinocij je solarni fenomen koji označava savršenu ravnotežu između dnevnog svetla i tame. Ovo možda neće tako snažno odjeknuti kod rakova, koji su lunarna bića i njima vlada Mesec. Zato će osetiti uticaj punog Meseca 29. septembra. Tada je vreme da rakovi u svoj život unesu ravnotežu.

Žena, Devojka, Molitva
foto: Shutterstock

Lav

Sunce vlada planetom lava pa na njih jako utiču nebeske promene poput solsticija i ekvinocija. To je lavovima ujedno poziv da se oproste od letnjih radosti i prigrle prigušene tonove jeseni. Lavovima će itekako nedostajati manjak sunca, ali će ove godine dati sve od sebe da uživaju u zracima jeseni.

Devica

Baš sam kraj sezone device obeležava jesenski ekvinocij. Pod uticajem device, društvo je u celini organizovano i uredno, odbacuje nepotreban prtljag i ulaže u samopoboljšanje. No dolaskom ove promene, zvezde će se zapitati jesmo li sigurni da je prošlost zaista ostala u prošlosti. Device će sa velikom sigurnošću na to dati pozitivan odgovor.

Vaga

Niko neće više uživati u jesenskom ekvinociju i danima nakon njega nego vage. Udobno će se smestiti u svoja četiri zida, navući udobnu odeću, tople čarape, skuvati sebi omiljeno jelo i posmatrati kako se polako ali sigurno priroda počinje menjati. Vage su tada najsrećnije.

Škorpija

Škorpije više od svih vole tajnovitost. Nekada čak i deluju neverovatno hladno na prvu, no kada ih se bolje upoznate vidi se sva njihova toplina, a ta tajanstvenost postaje vrlo privlačna. Neretki pripadnici ovog znaka imali su teško leto. S dolaskom jeseni pronaći će utehu u senkama hladnoće. Biće to vreme pravog osveženja njihovog života.

Muškarac
foto: Shutterstock

Strelac

Kraj leta strelcima teško pada jer obožavaju putovanja, more i sve što je vezano za leto. Ekvinocij ipak zahteva trenutak smirenosti i ravnoteže. Strelci bi trebalo da odlože svoje telefone i pasoše ovih nekoliko dana i uđu u jesenju sezonu sa nekoliko dubokih udaha. Vreme za putovanja će opet doći.

Jarac

Jarac je poslovno orijentisan znak koji razume da je promena stalni, ciklički aspekt života. Kada dođe vreme za sprovođenje promena, oni zgrabe priliku. Jesenski ekvinocij služi kao podsetnik da ono što je nekada delovalo možda više nije učinkovito, signalizirajući potrebu da prilagodite svoju rutinu.

Vodolija

Uz svoju humanitarnu prirodu, vodolije su uvek introspektivne. Ovogodišnji ekvinocij će podstaknuti ovaj idealistički znak da poseti nova mesta i nauči nove stvari. Oni takođe uživaju kada su korisni, ali neće biti upadljivi u tome. Radiće to u tišini.

Ribe

Ribe su zapravo pravi romantičari u srcu. Imaju velika očekivanja od sebe i nikada ne staju. No ekvinocij ih ove godine poziva na to da barem na kratko stanu i čuju poruku koju trebaju čuti. Nadolazeća jesen doneće čaroliju u njihov život, možda baš tamo gde se ranije nikada nisu nadali, piše Radiosarajevo.ba

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs