Nijedna meksička trpeza ne može da se zamisli bez kesadilja. Sve sastojke već sad, verovatno, imate kod kuće, a uz ovaj recept kroz nekoliko minuta na vašem stolu biće preukusan obrok.
Najvažnije je da se jedu odmah, dok su tople i hrskave!
Sastojci:
- 4 tortilje
- 1 pileći file
- 300 g kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- začinska paprika
- so, biber
Priprema:
Pileći file isecite na trakice, začinite ga, pa propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. U čist tiganj stavite tortilju, preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom.
Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa pažljio okrenite i zapecite sa druge strane. Postupak ponovite i sa preostalom materijalom. Tortilje isecite na 4 dela i jedite dok su još tople. Po želji možete dodati kečap ili majonez kao prilog.