Ljubitelji slanih palačinki će obožavati ovo jelo, koje se pravi na vrlo jednostavan način, a neophodno je samo nekoliko sastojaka. Vrlo je lagan obrok, tako da smo sigurni da će e ga često jesti tokom vrelih letnjih dana.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 3 jajeta
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- peršun, so
- šolja brašna (od 250 ml)
- listići kačkavalja
Priprema:
Izrendajte tikvicu i crni luk na najsitnije rende. Stavite u posudu pa dodajte gnječen beli luk, jaja i začine pa dobro promešajte. Na kraju umešajte so i brašno.
Na zagrejanom ulju u tiganju pržite palačinke. Kada ste istrošili celu smesu, lagano ređajte palačinke u tiganj ponovo jednu na drugu, stavljajući između listiće kačkavalja.Poklopite poklopcem i ostavite na najslabijoj vatri samo da se sir otopi.