neodoljivo ukusna!

TRADICIONALNI BAKIN RECEPT ZA NAJUKUSNIJU BAKLAVU STAR ČITAV VEK: Pravi se vrlo brzo, a trik je samo u jednoj stvari

Ukoliko niste, obavezno morate da je probate!

Recepti
Autor:
TRADICIONALNI BAKIN RECEPT ZA NAJUKUSNIJU BAKLAVU STAR ČITAV VEK: Pravi se vrlo brzo, a trik je samo u jednoj stvari
Najukusnija baklava po bakinom receptu od 100 godina, Foto: Bakina kuhinja

Baklave su jedan od omiljenih slatkiša na našim prostorima, a iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina pravljenja, te se u nju stavlja čokolada, plazma, mak i drugo, mi vam donosimo pravi tradicionalni recept koji je provereno fenomenalan!

A njena tajna je u ovome - što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!

Baklava
foto: Profimedia

Potrebno je:

  • 1 kg tankih kora
  • 500 g oraha
  • 250 g prezli
  • 1 kg šećera
  • pola litre ulja
  • malo kisele vode

Priprema:

Svaku koru posuti uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orah i prezle.

Ređati u pleh sve dok se ne potroši sav materijal. Odozgo treba da ostane kora. Iseći baklavu na kockice ili trouglove, pa staviti da se peče. Kada je gotovo, posle oko sat vremena izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Preliv:

U pola litre vode skuvajte 1 kg šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.

Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs