TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima

Ova divna pita treba da se nađe u vašem kuvaru - obavezno

Recepti
Autor:
TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima
Foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Ako ste savladali pravljenje turske pita sa kuvanim korama, isprobajte i ovu noviju varijantu pismo pite:

Sastojci:

  • 400ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 jaje
  • 30 gr kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 900 gr brašna + 250 gr za posipanje.

Fil:

  • 2 veze blitve
  • 400 gr sira
  • 2 jaja

Za premazivanje:

  • 200 gr. putera ili margarina
  • 150 ml ulja
    Pismo pita
    foto: Pritnscreen/youtube/kuhinja valentine mašković

Za posipanje: Premazati umućenim jajetom i posipati susamom.

Priprema: U vodi razmutite kvasac sa malo šećera i malo soli. Dodajte jaje, ulje i brašno. Premesite testo. Kidajte manje jufkice od testa. Prvo jedu jufkicu razvucite, premažite je puterom, pa preko nje stavite drugu. Tako uradite sa ostatkom testa. Nakon par minuta, ovu prvu jufkicu razvaljajte, filujte je sa sirom i blitvom, pa složite u pismo i ostavite u pleh. Premažite sa jajetom i susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa pa smanjiti na 180 Celzijusa i peći narednih 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs