RUČAK ZA DANAS: Turska pita od kuvanih kora - niko joj ne može odoleti

Pita je jedino jelo kojem se ukućani obraduju bilo da ga poslužite za doručak, ručak ili večeru

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Turska pita od kuvanih kora - niko joj ne može odoleti
Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ukoliko ste savladali osnovni način pripreme gibanice, isprobajte recept za tursku pitu:

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 50 ml. vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 300 gr. brašna

Kore kuvati u 3 litra vode sa 1 kašičicom soli i 20-30 ml ulja. Kuvane kore slagati u pouljan pleh ili tepsiju i filovati nadevom koji vi volite.

Predlog za fil: 500 grama blitva; 500 grama sira; 150 mililitra ulja.

Odozgo premazati sa 180 grama kisele pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 35min.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs