Jesen nam sa sobom donosi razne plodove u kojima svi uživamo, a jedan od njih je svakako i kestenje. Napravite kremastu tortu od kesten pirea, čiji recept je i više nego jednostavan, a što je najbolje od svega ne mora da se peče. Garantovano ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za koru:
- 400 g mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 7 kašika šećera u prahu
- 120 ml mleka
Za fil:
- 500 g kesten pirea
- 200 ml slatke pavlake
- 120 gr margarina
- 7 kašika šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 150 g čokolade
Priprema:
Pomešati margarin sa keksom, pa dodati šećer u prahu. Mesiti uz postepeno dodavanje mleka, pa kad se dobije homogena smesa utisnuti u dno kalupa, koji je prethodno obložen papirom za pečenje. U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, a odvojeno umutiti margarin, šećer u prahu i, na kraju, pire od kestena. Namazati ovaj fil od margarina i kestena preko kore, pa preko svega naneti umućenu slatku pavlaku. Otopiti čokoladu, pa njom prelijte tortu i ukrasite po želji. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se lepo stegne.