recept

TITOV KOLAČ KOJI JE JUGOSLAVIJA OBOŽAVALA: Jedan je od najkremastijih i najukusnijih, niko ne može da mu odoli

Recept za Titov kolač koji je Jugoslavija obožavala. Vrlo je kremast i ukusan, a ovaj starinski recept će vas oduševiti.

Recepti
11:24h Autor:
TITOV KOLAČ KOJI JE JUGOSLAVIJA OBOŽAVALA: Jedan je od najkremastijih i najukusnijih, niko ne može da mu odoli
recept za omiljeni titov kolač, Foto: Printscreen Youtube/ Bokina kuhinja

Kremasti kolač prema starinskom receptu. Bio je neizostavan deo trpeze u Jugoslaviji, takođe je bio jedan od omiljenih Titovih kolača, po kojem je i dobio ime.

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

100 g mlevenih oraha ili lešnika

5 supenih kašika skuvane crne kafe - hladne

5 kašika punih brašna

1 prašak za pecivo

3 kašike ulja

Za prvi fil: 400 ml mleka

5 punih kašika brašna

2 žumanca

Za drugi fil:

200 g margarina

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

100 g otopljene čokolade

3 kašike oraha

Titov kolač
foto: Printscreen Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Biskvit: Odvojiti belance od žumanca, zatim umutiti belane u čvrst "sneg". U žumance dodati šećer, pa umutiti. U smesu sa žumancima dodavati ulje, ohlađenu kuvanu kafu, brašno, prašak za pecivo i orahe, te sve mutiti do sjedinjenja. Na kraju smesi dodati i belance.

Umućen biskvit peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prvi fil: U mleko dodati žumance i brašno pa umutiti mikserom. Zatim staviti na ringlu da blago provri kako bi se napravio puding.

Drugi fil: Čokoladu rastopiti pa dodati margarin. Zatim dodati šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve zajedno umutiti.

* Oba fila lepo sjediniti. Na koru naneti bogat fil, pa posuti mlevenim orasima i čokoladom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs