PREUKUSAN!

RUČAK ZA DANAS: Vojvođanski gulaš koji je mnogo ukusniji od mađarskog i to zbog jedne namirnice, NEĆE MOĆI DA MU ODOLITE

Ovaj recept za najukusniji vojvođanski gulaš morate da probate!

Recepti
12:36h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Vojvođanski gulaš koji je mnogo ukusniji od mađarskog i to zbog jedne namirnice, NEĆE MOĆI DA MU ODOLITE
Recept za najukusniji vojvođanski gulaš, Foto: Shutterstock

Tradicionali mađarski gulaš je jedna od najpoznatijih, ali ukoliko probate vojvođanski, verujemo da će vam on od sada postati mnogo omiljeniji! Sprema se vrlo jednostavno, a samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo što mekanije. Možete ga služiti uz prilog po želji.

Međutim, tajna fenomenalnog ukusa vojvođanskog gulaša krije se u jednoj namirnici! Naime, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica.

slanina, prženje slanine
foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 700 g junećeg mesa
  • 150 g suve slanine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml junećeg bujona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike
  • so, biber
junetina
foto: Printscreen/youtube/kuhinja za 10

Kako se priprema?

Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs