Morate ga probate!

RUČAK ZA DANAS: Jeftin gulaš od kobasice neodoljivog ukusa po receptu čuvenog kuvara Romana Paulusa

Saznajte u nastavku kako se pravi ukusan gulaš od kobasice jeftino i lako!

Recepti
13:32h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Jeftin gulaš od kobasice neodoljivog ukusa po receptu čuvenog kuvara Romana Paulusa
Foto: Printscreen Youtube / RBB

Za jedan od omiljenih klasika na svim trpezama donosimo vam recept čuvenog kuvara Romana Paulusa, čije je umeće i veština nagrađena Mišelinovom zvezdom. Ova brza verzija gulaša od kobasica sa krompirom uopšte nije komplikovana za pravljenje, a uživaćete u preukusnom oborku, koji uopšte ne košta mnogo.

Potrebni sastojci:

  • 300 g crnog luka
  • 500 g kobasice
  • 3 kašike masti
  • 4 čena belog luka
  • 100 g paradajza
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 l pilećeg bujona
  • 300 g krompira
  • čili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 150 ml vode
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica majorana

Način pripreme:

Iseckajte crni luk i propržite na masti, pa dodajte kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i koju ste sitno iseckali, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i pržite još 5 minuta. Zatim dodajte paradajz sos i promešajte. Nakon 2 minuta dodajte slatku papriku i mleveni kim i pržite uz mešanje. Pazite da slatka paprika ne zagori. Nakon 2 minuta sipajte bujon i seckani krompir. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro sjedinite, pa sipajte u jelo. Dodajte so, biber i majoran i promešajte. Kuvajte još 10 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs