Za jedan od omiljenih klasika na svim trpezama donosimo vam recept čuvenog kuvara Romana Paulusa, čije je umeće i veština nagrađena Mišelinovom zvezdom. Ova brza verzija gulaša od kobasica sa krompirom uopšte nije komplikovana za pravljenje, a uživaćete u preukusnom oborku, koji uopšte ne košta mnogo.
Potrebni sastojci:
- 300 g crnog luka
- 500 g kobasice
- 3 kašike masti
- 4 čena belog luka
- 100 g paradajza
- 2 kašike slatke paprike
- 1 l pilećeg bujona
- 300 g krompira
- čili po ukusu
- 1 kašičica mlevenog kima
- 150 ml vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica majorana
Način pripreme:
Iseckajte crni luk i propržite na masti, pa dodajte kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i koju ste sitno iseckali, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i pržite još 5 minuta. Zatim dodajte paradajz sos i promešajte. Nakon 2 minuta dodajte slatku papriku i mleveni kim i pržite uz mešanje. Pazite da slatka paprika ne zagori. Nakon 2 minuta sipajte bujon i seckani krompir. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro sjedinite, pa sipajte u jelo. Dodajte so, biber i majoran i promešajte. Kuvajte još 10 minuta.