LETNJI RZČAK ZA PAMĆENJE

PROLEĆNI GULAŠ JE JELO BEZ KONKURENCIJE: U trenu će nestati sa vaše trpeze!(RECEPT)

Mladi grašak svi vole, a posebno je ukusan u ovoj kombinaciji u kojoj se krije i jedan nesvakidašnji sastojak!

Recepti
Autor:
PROLEĆNI GULAŠ JE JELO BEZ KONKURENCIJE: U trenu će nestati sa vaše trpeze!(RECEPT)
Foto: Thinkstock

Sastojci:

  • svinjsko meso 800 g
  • crni luk 1 glavica
  • šargarepa 3 komada
  • mladi grašak 250 g
  • kisela jabuka 1
  • belo vino 200 ml
  • začinska paprika 1 kašika
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • peršun po želji

Kako pripremiti:

Meso isecite na kocke, posolite i pobiberite. Kad malo odstoji, propržite ga na zagrejanom ulju da porumeni sa svih strana, pa ga izvadite. Na istoj masnoći propržite seckani crni luk i pržite ga dok malo ne omekša, pa dodajte kolutove šargarepe. Nalijte vinom, dinstajte pet minuta, vratite meso, dodajte narendanu oljuštenu jabuku, posolite, pobiberite i sipajte vodu da sadržaj ogrezne. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte oko jedan sat. Pre služenja pospite seckanim peršunom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs