Potrebni sastojci:
- paprike - 4 - 5 komada
- leblebije - 400 g
- pirinač - 100 g, beli
- luk - 1 glavica
- beli luk - 2 čena
- paradajz pire - 2 kašike
- peršun - 1 vezica
- mirođija - 1 vezica
- ljuta paprika - 1 komad
- spanać - 200 g
- limun - 1 komad
- maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
- dimljena aleva paprika - 1 kašika
- biber
- so
Način priipreme:
Isecite luk na sitno. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju i stavite da se dinsta. Iseckajte na sitno čenove belog luka i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i dimljenom alevom paprikom.
Dodajte beli biserni pirinač i zapržite, dok zrnca ne postanu prozračna.
Iseckajte listove spanaća na krupno i dodajte u nadev. Dodajte i na sitno iseckanu ljutu papriku i po pola vezice mirođije i peršuna.
Sipajte paradajz pire i promešajte smesu. Dodajte teglu leblebija, sipajte i malo tečnosti, mešajte dobro i sklonite smesu sa ringle.
Odsecite vrhove paprika i sačuvajte poklopce. Napunite ih nadevom i poređajte u posudu za pečenje.
Stavite nazad poklopce posnih punjenih paprka, dolijte šolju tople vode ili bujon od povrća u posudu i prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30 minuta.
Prijatno!