SAVRŠENSTVO UKUSA

BRZINSKI UŠTIPCI: Mekani kao sunđer, mirišu na detinjstvo i osvajaju celu porodicu! (RECEPT)

Možete ih jesti i za doručak i za večeru, savršeni su

Recepti
Autor:
BRZINSKI UŠTIPCI: Mekani kao sunđer, mirišu na detinjstvo i osvajaju celu porodicu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 14 ravnih kašika brašna
  • malo soli
  • malo šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • po potrebi ulje za prženje
Uštipci
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Žicom umutiti jaje pa dodati jogurt, šećer i so, a na kraju umešati brašno sa praškom za pecivo.
  • Dobro žicom ujednaciti, masa treba da je žitka.
  • U šerpicu sipati ulje dva prsta debljine i zagrejati ga.
  • Ulje treba da je dobro zagrejano pa u njega umočiti kašiku kojom ćemo vaditi uštipke.
  • Zahvatiti kašikom masu pa spustati je u zagrejan ulje.
  • Pržiti uštipke da sa obe strane budu rumeni, što bude brzo.
  • Vaditi ih i spuštati u sud obložen papirnim ubrusima.
  • Ispržene uštipke malo prohladiti pa služiti uz jogurt ili kiselo mleko kao i uz džem i prah šećer.
  • Može se testo ostaviti da stoji 10-15 minuta pa pržiti ustipke.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs