Ova jednostavna verzija fritula ili uštipaka se brzo priprema, a recept mogu isprobati i početnici u kuhinji. Ono što sigurno znamo - oduševiće vas!
Potrebni sastojci
- 120 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
- 240 g rikota sira (može i neslani krem sir)
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- ½ kašike narendane limunove korice + ista količina korice narandže
- 1 kašika ekstrakta vanile
- ulje
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte sir, jaja, šećer, narendane korice i vanilu.
Zagrejte jako dovoljno ulja u visokoj posudi.
Kašikom uzmite smese i polagano spuštajte u ulje i pržite oko 3 minuta.
Prebacite na tanjir na koji ste stavili kuhinjski papir da se upije višak ulja.
Pustite neka se malo ohladi i po želji ukrasite šećerom.