Priprema:
- 2 dl mlake vode
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 50 ml ulja
- po potrebi brašna (tip 400 meko)
- 200 g kačkavalja
- 5 kašika kečapa
Puter hleb: Vazdušast i mekan kao duša - ostaje svež tri dana!(RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- U mlakoj vodi razmutite kvasac i šećer, prekrite krpom i ostavite da odstoji 3 minuta.
- Kada kvasac nadođe dodajte ulje i dobro promešajte.
- Zatim, dodajte so i polako sipajte brašno i mesite testo.
- Testo mesite 5 minuta da bude glatko i elastično.
- Stavite testo u vanglicu koju ćete premazati uljem, prekrijte krpom i ostavite ga da udupla masu.
- Zatim premesite i razvite pogačice debljine 1/2 cm koje ćete seći čašom i ređati u pleh koji obložite pek papirom.
- Na svaku pogačicu stavite malo kečapa i rendanog kačkavalja.
- Pecite u rerni na 250 Celzijusa.