Bundeva je glavna vesnica jeseni, a najbolji način da iskoristite njenu sezonu je da napraviti ovaj jednostavan i ukusan kolač. Priprema je nikad lakša sastojke samo pomešate i izlijete u pleh, a dok ga budete pekli kućom će se šitiri predivan miris cimeta.
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 3 jajeta
- 1 šolja šećera
- 3 šolje brašna
- pola šolje ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
Bundevu oprati, očistiti i narendati. Umutiti penasto jaja i šećer, pa dodati ulje i jogurt. Izmešati varjačom i dodati narendanu bundevu. Pomešati brašno sa solju, praškom za pecivo i cimetom i lagano dodavati, uz mešanje varjačom, u smesu od jaja. Testo lagano izmešati. Pleh prekriti papirom za pečenje i sipati pripremljeno testo. Kolač peći oko 40 minuta u pećnici prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Kada je kolač pečen ostaviti ga da se malo ohladi, a zatim iseći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.