RUČAK ZA DANAS: Toplo varivo od ječma koje okrepljuje ceo organizam

Hladni dani zahtevaju toplo jelo "na kašiku" koje okrepljuje ceo organizam i to samo jednom porcijom

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Toplo varivo od ječma koje okrepljuje ceo organizam
Foto: Shutterstock

Jela na kašiku su obavezna na meniju tokom hladnih dana. A pošto upravo takvi dani dolaze, predlažemo vam varivo od ječma koje se sprema veoma lako:

Potrebno je:

  • 1 kašika masti
  • 150 grama slaninice
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 grama ječma
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 šargarepa
  • 100 grama graška
  • 2 krompira
  • 300 grama junetine
  • so, biber, crvena suva paprika

Priprema: Na masti prodinstajte luk i šargarepu, a zatim dodajte i slainu i junetinu. Kada se sve izdinsta dodajte dobro opran ječam, a potom i grašak. Začinite sve pa nalijte vodom. Dodajte sve ostale sastojke i kuvajte oko 2 sata. Uživajte u ovom toplom i zasitnom jelu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs