RUČAK ZA DANAS: Sarmice u maramici po tradicionalnom receptu sa juga Srbije

Sarmice u maramici su omiljeno jelo svih pravih gurmana, a uz ovaj recept napravićete ih lako!

Recepti
14:01h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sarmice u maramici po tradicionalnom receptu sa juga Srbije
Sarmice u maramici, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Ako ste već savladali recept za sarme Steve Karapandže, sigurno će vam se dopasti i ovaj za sarmice u maramici.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 paprike (babura ili šilja)
  • 3 ljute papričice
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kg džigerice (praseća, juneća, jadnjeća)
  • 250 ml belog vila
  • 1 kg maramica -skrama
  • 100 ml ulja
  • 100 g pirinča
  • 4 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • aleva paprika
  • so, biber
    Sarmice
    foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

    Priprema:

Luk isecite na sitnije kockice, pa ga propržite na malo ulja da zastakli. Za to vreme preostalo povrće takođe isecite na kocke, pa kada je luk omekšao dodajte u tiganj. Dok se povrće dinsta pripremite džigericu, tako što ćete je iseći na krupnije kocke. Kada je povrće dovoljno omekšalo, dodajte pirinač, a potom i džigericu. Sve zalijte vinom, dodajte začine po ukusu i krčajte dok džigerica ne dobije rumenu boju. Pred kraj dinstanja dodajte sitno naseckan beli luk. Maramice odvojite i svaku od njih punite sa dve kašike fila, zamotajte sarmu, pa je stavite u vatrostalnu činiju ili pleh. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zalijte ih vodom da ogreznu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Jaja umutite sa jogurtom, pa ovom smesom prelijte sarme i vratite u rernu na još 15 minuta. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs