Ako ste već savladali recept za sarme Steve Karapandže, sigurno će vam se dopasti i ovaj za sarmice u maramici.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4 paprike (babura ili šilja)
- 3 ljute papričice
- 3-4 čena belog luka
- 2 kg džigerice (praseća, juneća, jadnjeća)
- 250 ml belog vila
- 1 kg maramica -skrama
- 100 ml ulja
- 100 g pirinča
- 4 jajeta
- 100 ml jogurta
- aleva paprika
- so, biber
Priprema:
Luk isecite na sitnije kockice, pa ga propržite na malo ulja da zastakli. Za to vreme preostalo povrće takođe isecite na kocke, pa kada je luk omekšao dodajte u tiganj. Dok se povrće dinsta pripremite džigericu, tako što ćete je iseći na krupnije kocke. Kada je povrće dovoljno omekšalo, dodajte pirinač, a potom i džigericu. Sve zalijte vinom, dodajte začine po ukusu i krčajte dok džigerica ne dobije rumenu boju. Pred kraj dinstanja dodajte sitno naseckan beli luk. Maramice odvojite i svaku od njih punite sa dve kašike fila, zamotajte sarmu, pa je stavite u vatrostalnu činiju ili pleh. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Zalijte ih vodom da ogreznu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Jaja umutite sa jogurtom, pa ovom smesom prelijte sarme i vratite u rernu na još 15 minuta. Prijatno!