RUČAK ZA DANAS: Mekan krompir sa hrskavom slaninicom iz rerne

Naš predlog za današnji ručak je novo/staro jelo. Ako je vaša majka spremala krompir sa slaninom iz rerne, onda ovu novu varijantu treba da isprobate i vi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Mekan krompir sa hrskavom slaninicom iz rerne
Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Krompir iz rerne je veoma zahvalno jelo jer je zasitan i jer ga svi obožavaju, od najmlađih do najstarijih članova porodice:

Potrebno:

  • 1,5 kilograma očišćenog krompira
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 250-300 grama iseckane slanine
  • 1 krem supa od pečuraka
  • 100 mililitara tople vode
  • 600 mililitara mleka
  • 100 grama putera ili margarina

Priprema: Krompir očistite i isecite na tanke kolutove. Ostavite ga u krpu kako bi upila višak vode. Slaninu iseckajte na sitno. Isecite i luk. Tepsiju stavite u rernu da se zagreje. Izvadite tepsiju iz rerne, a potom u nju stavite nekoliko komadića maslaca. Dodajte onda i krompir. Preko stavite još malo maslaca i stavite u rernu na pola sata da se peče. Promešajte krompir, a onda preko njega stavite luk na koji ste stavili suvi začin, biber i malo soli. Preko stavite i slaninicu. U malo vode sipajte krem supu, promešajte i dodajte joj mleko. Kada razmutite supu sa vodom i mlekom, prelijte je preko krompira. Sve zapecite preko krompira i stavite urernu da se zapeče još pola sata na 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs