Sastojci:
- 1/2 kg debljih kora (za burek)
- 1/2 kg sitnog sira sira
- 3 komada jaja
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- po potrebi soli (ako sir nije slan)
- 100 ml jogurta
- 100 grama masnog tvrdog sira
Priprema:
Pripremiti smesu ulja, soli i vode u posudi. Ovu smesu treba pomešati svaki put pre nego što poprskate kore da se ulje ne bi izdvojilo po vrhu. Okruglu tepsiju prečnika 26 cm podmazati uljem i staviti 2 kore tako da krajevi prelaze ivice tepsije, odnosno da vise sa strane pa poprskati mesavinom ulja i vode. Uzimati po 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge uz gužvanje tako da mogu da stanu u pleh pa preko treće staviti smesu od sira i jaja i jogurta. Ponoviti sve ovo sa ostalim korama, osim poslednjih 3. Od njih prvu staviti nagužvanu u tepsiju i poprskati uljem. Staviti i pretposlednju koru i poprskati uljem i staviti ostatak sira. Poslednju koru poprskati mešavinom vode i ulja. Krajeve koji vise prebaciti preko poslednje kore da se zatvori burek i poprskati tečnošću. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.