Potrebno:

Kora:

  • 8 žumanaca
  • 8 supenih kašika šećera
  • 8 supenih kašika ulja
  • 8 supenih kašika mleka
  • 8 supenih kašika brašna
  • 1/4 kesice praška za pecivo

Šam:

  • 12 belanaca
  • 1 prstohvat soli
  • 10 supenih kašika šećera

Agda: - ušpinovati od 500g do 700g (po želji) šećera sa 200ml vode

sampita-2.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom i uljem. Dodati malo mleka, a onda i brašno i prašak za pecivo. Kada penasto umutite biskvit, preručite ga u pleh i pecite 13 minuta na 170°C.

Napravite agdu od šećera i vode. Zatim pravite šam tako što prvo dobro umutite belanca sa šećerom i malo soli, a potom sipate agdu postepeno dok mutite šam. Sve izlijte preko biskvita, prosušite na 100 stepeni Celzijusa u rerni, a potom secite i servirajte!

Ima li jeftinijeg, a ukusnijeg kolača od šampite? Sigurni smo da nema, pogotovo ne ako ovu poslasticu napravite po originalnom receptu