POSLASTICA IZ SNOVA

ČOKOLADNA TORTA SA DVE KORE I NEVEROVATNO KREMASTIM I SOČNIM FILOM: Magija ukusa na delu! (RECEPT, VIDEO)


Ćokoladna torta je omiljena poslastica mnogih. Još ako nije zahtevna za pravljenje, oduševljenje je veće. Zbog toga, za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu.

Recepti
Autor:
ČOKOLADNA TORTA SA DVE KORE I NEVEROVATNO KREMASTIM I SOČNIM FILOM: Magija ukusa na delu! (RECEPT, VIDEO)
Foto: PrintscreenJutjub/ Hearty food

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 60 g kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone

Fil:

  • 250 g kondenzovanog mleka
  • 170 g putera
  • 100 g crne čokolade
  • 60 g slatke pavlake

Priprema:

  • Jaja umutite sa šećerom penasto.
  • Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo.
  • Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi.
  • Mešajte žicom da ne ostanu grudvice.
  • Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu.
  • Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni.
  • Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.
  • Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom.
  • Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore.
  • Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu.
  • Ohladite 1 sat.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs