SAVRŠEN DESERT

ROLAT OD JAGODA I KREM SIRA: Sočan, mekan kao duša i gotov dok se okrenete! (RECEPT)

Donosimo vam jednostavan recept za osvežavajući voćni desert

Recepti
18:25h Autor:
ROLAT OD JAGODA I KREM SIRA: Sočan, mekan kao duša i gotov dok se okrenete! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 2 kašičice ulja
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašike soli
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 185 g brašna
  • 40 g šećera u prahu

Sastojci za kremu:

  • 250 g šećera
  • 225 g krem sira
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 300 g jagoda
rolat od jagoda i krem sira
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 160 Celzijusa.
  • U posudi umute jaja, oko dva minuta, pa dodajte šećer i mutite dok se ne sjedine svi sastojci.
  • Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.
  • Dodajte brašno pa mešajte drvenom kašikom dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.
  • Izlijte testo na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.
  • Pecite 10 do 15 minuta.
  • Na kuhinjskoj radnoj površini raširite krpu i pospite je šećerom u prahu.
  • Kada kora bude gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.
  • Stavite je u frižider da odstoji 20 do 30 minuta.
  • U posudi pomešajte krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanile.
  • Stavite kremu na stranu.
  • Izvadite koru na radnu površinu i odmotaj je.
  • Smesu od krem ​​sira ravnomerno rasporedite po kori, preko nje poređajte naseckane jagode i onda umotajte koru u rolat.
  • Pospite rolat šećerom u prahu.
  • Ostavite u frižider i iseckajte pre posluživanja.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs