lAKO SE PRAVI

Venecijanski talasi: Kolač za sve romantične duše! (RECEPT)

Jednostavno ćete ga obožavati

Recepti
Autor:
Venecijanski talasi: Kolač za sve romantične duše! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

Sastojci za testo:

  • 250 grama putera
  • 250 grama šećera
  • 6 jaja
  • 350 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 grama višanja ili trešanja iz kompota bez koštica

Za krem:

  • 500 mililitara mleka
  • 1 prašak za puding od vanile
  • 100 grama šećera
  • 250 grama putera
  • 1 limun
  • 100 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama mlečne čokolade

Način pripreme: Pripremamo testo. Mikserom izmutimo 250 grama putera i 250 grama šećera i dodajemo, jedno po jedno, 6 jaja. Produžimo da mešamo varjačom i dodamo brašno i prašak za pecivo.

Kada se sastojci sjedine, deo testa nanesemo u nauljenu, četvrtastu, vatrostalnu posudu. U preostalo testo dodamo kakao, promešamo i nanesemo u posudu preko žutog testa. Preko testa rasporedimo višnje iz kompota. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo krem tako što u šerpu na šporetu sipamo veći deo pripremljenog mleka, dodamo šećer i promešamo. U preostalo mleko dodamo prašak za puding i promešamo. Neprekidno mešajući u provrelo mleko sipamo razmekšan puding. Ostavimo puding da se ohladi.

U sud sa puterom dodamo sitno izrendanu limunovu koru, sok od limuna i mutimo mikserom dok puter ne postane penast. Dodamo ohlađen puding i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Fil nanesemo na ispečen kolač u posudi. Na fil nanesemo ohlađenu rastopljenu čokoladu. Nožem, čokoladni preliv, išaramo u formu talasa.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs