UKUS KOJI OBARA S NOGU

Kolač sa višnjama i sirom bez upotrebe miksera: Kremasta i sočna voćna čarolija! (RECEPT)

Kada napravite ovaj kolač, svi ukućani će vam tražiti parče više

Recepti 07.12.2020. - 14:04h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru:

 

  • Šolja brašna
  • Šolja šećera
  • Šola griza
  • Prašak za pecivo
  • Vanilin šećer

 

Nadev od sira:

 

  • 500 g svežeg sira
  • 1 jaje
  • Kora limuna
  • Vanili šećer
  • Kisela pavlaka
  • 4 kašike šećera

 

Nadev od višanja:

 

  • 500 g višanja
  • 3 kašike maslaca
  • 3 kašike prezli
  •  3 kašike šećera
  • Pola soka od jednog limuna
  • Cimet po želji

 

7 vrsta kolača od jedne smese, za posnu i mrsnu slavu: Toliko ukusni i različiti, sve je spremno za sat vremena!

foto: Shutterstock

Preliv:

 

  • 2 jaja
  •  Šolja mleka
  • Šolja pavlake za šlag ( nije potrebno mutiti)
  • 2 kašike šećera


Postupak:

 

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a lim za pečenje premažite uljem.
  • Sjedinite sve suve sastojke i podelite ih na tri dela.
  • U dubokoj posudi izmešajte sve sastojke sa sirom.
  • U tiganju otopite maslac s prezlama i pržite par minuta.
  •  Stavite sa strane i kad se ohladi, dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet, pa sve sjedinite.
  • U trećoj posudi pripremite preliv od jaja, mleka i pavlake, kao i šećera.
  • Na lim za pečenje ređajte suvu smesu, pa deo s višnjama, pa sirnu smesu, i na kraju opet suvu smesu.
  • Prelijte prelivom od jaja i pecite oko 45 minuta na 180 Celzijusa.

 

Posni kolač bez ulja: Zasladite dan sa sočnim, slatkim zalogajem! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...