Šnenokle su jednostavna, jeftina i jedna od najpopularnijih poslastica detinjstva mnogih od nas, a iako se danas ređe pravi ovom receptu sigurno nećete odoleti.
Sastojci:
Dom nije dom dok ne zamirišu šnenokle: Poslastica našeg detinjstva!
Priprema:
- U posudu za posluživanje složite keks.
- Umutite žumanca i tri kašike šećera mikserom i narendajte limunovu koricu.
- Stavite mleko da prokuva i umutite sneg od belanaca i jedne, preostale, kašike šećera.
- U mleko koje je provrilo kašikom sipajte sneg od belanaca i kratko kuvajte u mleku, zatim ih slažite na keks.
- U preostalo mleko dodajte umućena jaja sa šećerom, kuvajte 2-3 minuta, a potom sve sipajte u činiju preko keksa.
- Pustite da se ohladi, po želji narendajte tamnučokoladu i ostavite u frižideru da se ohladi do serviranja.
Tradicionalni recept za šnenokle: Miriše na sreću i detinjstvo!