Sastojci za koru:
- Šolja brašna
- Šolja šećera
- Šola griza
- Prašak za pecivo
- Vanilin šećer
Nadev od sira:
- 500 g svežeg sira
- 1 jaje
- Kora limuna
- Vanili šećer
- Kisela pavlaka
- 4 kašike šećera
Nadev od višanja:
- 500 g višanja
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike prezli
- 3 kašike šećera
- Pola soka od jednog limuna
- Cimet po želji
Preliv:
- 2 jaja
- Šolja mleka
- Šolja pavlake za šlag ( nije potrebno mutiti)
- 2 kašike šećera
Postupak:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a lim za pečenje premažite uljem.
- Sjedinite sve suve sastojke i podelite ih na tri dela.
- U dubokoj posudi izmešajte sve sastojke sa sirom.
- U tiganju otopite maslac s prezlama i pržite par minuta.
- Stavite sa strane i kad se ohladi, dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet, pa sve sjedinite.
- U trećoj posudi pripremite preliv od jaja, mleka i pavlake, kao i šećera.
- Na lim za pečenje ređajte suvu smesu, pa deo s višnjama, pa sirnu smesu, i na kraju opet suvu smesu.
- Prelijte prelivom od jaja i pecite oko 45 minuta na 180 Celzijusa.
Posni kolač bez ulja: Zasladite dan sa sočnim, slatkim zalogajem! (FOTO)