Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u skoro svakom domu, brzo su gotove i smesu je lako napraviti.
Drevni Grci su jeli palačinke s medom, u zemljama Afrike često se poslužuju uz maslinovo ulje, a naTajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom, te konzerviranim, slatkim, mlekom.
Ali kako dobiti savršenu palačinku koju možete kombinovati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mleka, koliko mineralne vode? Staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijante s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onaj savršenu meru da palačinke budu slasne.
Palačinke umešene s vrelom vodom: Mekše i lepše nego ikad! (RECEPT)
Recept:
- ¼ šoljica mleka
- 2 jaja
- 2 supena kašika biljnog ulja
- 2 šoljice brašna
- 2 supene kašike šećera
- 3 male kašičice praška za pecivo
- ¼ supene kašike soli
Priprema:
- Pomešajte tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste.
- Sastojke umutite mikserom.
- Pripremite palačinke na uobičajeni način.
- Ako želite da napravite nešto posebno, odvojite smesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban ukus.
Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!