Isprobajte - oduševićete se

Palačinke umešene s vrelom vodom: Mekše i lepše nego ikad! (RECEPT)

Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da palačinku okrenete na drugu stranu

Recepti
Autor:
Palačinke umešene s vrelom vodom: Mekše i lepše nego ikad! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 jaje, 150 g brašna, trećina kašičice sode bikarbone, pola šolje vrele vode, 1 šolja kiselog mleka, trećina kašičice soli, 1 kašika ulja.

Priprema: Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodatikiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smesa.

Takođe uz neprestano mućenje dodajte sodu bikarbonu prethodno rastvorenu u vreloj vodi. Smesa sada treba da bude srednje gustine. Ostavite da odstoji pet minuta, pa počnite da pečete palačinke na zagrejanom tiganju sa nelepljivim dnom, koji ste malo namastili uljem ili puterom.

Napomena: Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da je okrenete na drugu stranu i ravnomerno ispečete.

Seoski hleb sa krckavom koricom: Recept iz starih, dobrih vremena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs