Složićete se sigurno da nijedan kupovni hleb ne može da zameni napravljen domaći hleb u čijim kriškama ćete da uživate u krugu svojih najmilijih.
Klasičnoj pripremi domaćeg hleba dodajte mali preokret, pa ga ispecite u posudi s poklopcem i uživajte u hrskavoj korici, a mekanom hlebu unutra.
Sastojci:
Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)
Priprema:
- U toploj vodi umutite kvasac i prstohvat šećera.
- Pustite da se pojave mehurići, a za to vreme pomešajte brašno i so.
- Dodajte kvasac i malo ulja, pa od toga zamesite testo.
- Pustite da testo nadođe oko sat vremena, a zatim premesite i pustite da se diže još 15 minuta do pola sata.
- Prebacite u posudu s poklopcem koja može da stane u rernu, na vrhu hleba napravite kružić nožem, poklopite i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa.
- Nakon pola sata poklopac sklonite i pecite otkriveno još 15 minuta.
- Izvadite iz rerne, stavite na rešetku i pustite da se ohladi.
Hleb BEZ pšeničnog brašna: Paleo se dobija miksovanjem najzdravijih sastojaka u blenderu! (RECEPT)