Italijanka Marsela Hazan, koja je živela i preminula u Americi bila je poznata kuvarica i pisac, a njen sos od paradajza je proglašen za najbolji na svetu, po časopisu Delish.
Tajna savršenosti ovog sosa za testeninu jeste - jednostavnost!
Dok će mnogi posegnuti za teglog industrijskog sosa iz nekog supermarketa, ona je tvrdila kako za to nema potrebe.
Sos od paradajza po receptu naših baka: Samo 3 sastojka, bez ikakve hemije! (RECEPT)
Sastojci za savršen sos:
Priprema:
- U lonac stavite pola luka, bez seckanja, dodajte maslac i kratko kuvajte.
- Dodajte pelat paradajz i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta.
- Marsela je tvrdila kako luk, a ni ostale sastojke ne treba da seckate. Samo ih ubacite da se zajedno kuvaju i da se ukusi promeša.
Italijani znaju najbolje: Najukusnije špagete sa mesom! (RECEPT)