Kada zima pokaže svoje zube, nema ništa boljeg od toplog variva koje će nas dobro zagrejati i dati energiju za dnevne obaveze.
Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Luk naseckajte na sitno, a šargarepu i peršun na malo veće kockice.
- Meso batka odvojite od kosti i po izboru iseckajte na trake ili kockice.
- Istopite ulje ili mast na srednjoj temperaturi i ubacite luk.
- Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu, pa dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša.
- Posolite i pobiberite po svom ukusu.
- Dodajte meso, dinstajte sve zajedno 5 do 7 minuta, pa prelijte toplom vodom ili temeljcem.
- Dodajte smrznuti grašak i kuvajte 10 minuta.
- Dok se varivo kuva, počnite sa pripremom noklica.
- Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna.
- Smesa mora biti dovoljno gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašičice.
- U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite 2 kašičice mlevene crvene paprike.
- Zatim umočite kašičicu u vodu pa njom uzmite male noklice koje ćete spustiti u varivo.
- Noklicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno 2 do 3 minuta, pa pazite kako vam se ne bi raspale.
- Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.
U nastavku pronađite recept za jedno takvo ukusno i jednostavno varivo
Budi deo Stil zajednice.