Sastojci:
- 450 grama piletine
- 100 grama brašna
- 2 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml pilećeg bujona
- 2 kašike maslaca
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- sveži peršin ili malo bosiljka
Pohovane kačamak knedle: Bogati zalogaji punjeni sirom! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, a u posudi pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna.
- Ubacite u posudu piletinu naseckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mešavinom brašna i začina.
- Naseckajte jedan limun na kriške.
- U većem tiganju, na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje.
- Dodajte piletinu i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
- Okrenite piletinu, ulijte pileći bujon, maslac, beli luk i kriške limuna.
- Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta.
- Poslužite piletinu uz prilog po želji i sa sosom iz tiganja u koji možete dodati malo naseckanog peršuna ili bosiljka.
Kavijar od tikvica: Apsolutni pobednik među receptima za zimnicu! (RECEPT)