Potrebno je:
- 4 jaja
- 300 g brašna
- 2 kašike kakaa ili 100 g čokolade
- 2 kašike mleka za kakao
- korica pola limuna
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 g suvog grožđa
- malo ruma
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema: Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, jogurt, vanilin šećer, rum i sve dobro izjednačiti. Odvojiti jednu trećinu testa.
Kakao pomešati sa mlakim mlekom pa ubaciti u testo koje ste odvojili i dobro izjednačiti, a u svetli deo ubaciti suvo grožđe.
Kalup za kuglof podmazati uljem i posuti brašnom. Na dno sipati svetli pa tamni deo i tako dok se sve ne utroši. Malo izmešati pomoću drške varjače, da bude šarenije.
Peći na 180-190 stepeni 50-60 minuta. Iseći kada se skroz ohladi.