Sastojci:
- 2/3 šolje šećera
- 1 jaje
- ½ šolja ulja
- 1/3 šolje mleka
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1 ¼ šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- Malo soli
- ½ šolje kisele pavlake
- voće po želji ( a može i čokolada - najbolje ona za kuvanje - iseckana na kockice)
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 190 stepeni, a kalupe za mafine podmažite i stavite korpice.
Šećer, ulje, jaje, mleko i vanilu sipajte u posudu i mutite da se sjedini, dodajte brašno, prašak za pecivo i so i sve izmešajte da nema grudvica. Nakon toga umešajte i kiselu pavlaku pa na samom kraju i voće (ili čokoladu). Lagano ih umešajte da se ne zgnječe i sipajte u kalupe, tako što ćete napuniti samo pola korpice. Smesu ravnomerno rasporedite u kalupe i pecite tačno 25 minuta.
Prijatno!