Tortilja je poznati specijalitet iz meksičke kuhinje i veoma je jednostavna za pripremu.
Sastojci:
- 6 tortilja (kupovnih)
- 300 grama sira
- 1 komad pilećih prsa
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika 1 luk
- 340 grama konzerviranog slatkog kukuruza
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- so
- biber
- maslinovo ulje
Prste da poližete: Španska tortilja od 4 sastojka po receptu Džejmija Olivera!
Priprema:
- Pileća prsa iseckajte na tanke komadiće prelijte ih s par kašika maslinovog ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmešajte.
- Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke.
- Očistite luk pa ga naseckajte na listiće. Očistite paprike pa i njih naseckajte na tanke trakice.
- Sir narendajte, a kukuruz ocedite.
- Zagrejte tiganj pa na njoj kratko ispržite piletinu (trebaće vam oko 5 minuta ako meso naseckate tanko).
- Posolite i pobiberite.
- Izvadite meso pa na istom tiganju oko 7-8 minuta propržite luk i papriku, takođe malo posolite.
- Po potrebi dodajte malo maslinovog ulja.
- Potom vratite piletinu, dodajte kukuruz, sve dobro promešajte i nakon jednog minuta ugasite vatru.
- Poklopite da se nadev ne hladi.
- Zagrejte drugi širi tiganj, malo ga premažite maslinovim uljem pa stavite da pečete tortilju.
- Čim se zagreje po njoj rasporedite narendani sir, a po siru par kašika nadeva od piletine i povrća, pa preklopite jedan deo tortilje preko drugog (u oblik polumeseca).
- Dobro zapecite s obe strane pa izvadite iz tiganja, iseckajte i poslužite uz sos od jogurta ili avokada.