Španska tortilja je jelo koje se služi u svim španskim barovima uz piće, ali se takođe konzumira i kao predelo.
Sastojci:
- 300 grama krompira
- 1 crveni luk
- maslinovo ulje
- 5 velikih jaja
Španska tortilja od krompira: Da li ste ikad probali nešto sočnije? (RECEPT)
Priprema:
- Ogulite krompir i isecite ga na tanke kriške
- Ogulite i isecite luk
- Dve male kašike maslinovog ulja stavite u tiganj i sačekajte da se ugreje, te zatim dodajte prvo luk pa onda i krompir
- Smanjite temperaturu i mešajte 25-30 minuta dok luk ne dobije zlatnu boju i dok se krompir ne raskuva. Pokušajte da ne mešate previše da se krompir ne bi raspao.
- Jaja razbijte u posudu, dodajte so i biber te zatim promešajte
- Kada se luk i krompir skuvaju, sklonite ih s vatre i dodajte jaja, zatim nastavite da kuvate na laganoj vatri još 20 minuta
- Lagano okrenite tortilju uz korišćenje tanjira, tako da se i druga strana jednako ispeče.
- Kada obe strane budu jednake zlatnožute boje, sklonite s vatre
- Sačekajte da se ohladi, pa isecite na šest jednakih delova i poslužite.