UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA

Anđeoska poslastica: Voćna pita sa puslicama i kukuruznim brašnom osvojiće vas za sva vremena! (RECEPT)

Ovaj slatkiš po receptu britanskog kuvara Liama Čarlsa morate probati jer garantuje nezaboran ukus i užitak za sva čula

Recepti
Autor:
Anđeoska poslastica: Voćna pita sa puslicama i kukuruznim brašnom osvojiće vas za sva vremena! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru:

  • 260 grama brašna
  • 130 grama hladnog putera iseckanog na male komadiće
  • korica od 2 limuna
  • 2 kašike mlevenog đumbira
  • 1 žumance
  • 2 kašike šećera

Sastojci za fil:

  • sok i korica tri grejpfruta
  • sok i korica dva limuna
  • 100 grama kukuruznog brašna
  • 4 žumanca
  • 200 grama šećera u prahu
  • 100 grama neslanog putera

Za hrskavi vrh pite potrebna su vam 4 belanca i 200 grama šećera u prahu

Slasna, kremasta, hrskava: Puslica torta sa lešnicima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema kore:

  • Umešate sve sastojke za koru, zajedno sa dve kašike hladne vode
  • Kada umesite testo, zgnječite ga u glatku kuglu, zamotajte prozirnom folijom i ostavite da se odmori 30 minuta u frižideru.
  • U međuvremenu zagrejte rernu na 200 Celzijusa, a nakon što izvadite testo iz frižidera, razvijte ga na debljinu od oko 3 milimetra.
  • Utisnite testo u kalup prečnika od 20 do 22 centimetra, obložen masnim papirom za pečenje, tako da testo prelazi otprilike 1 centimetar preko kalupa.
  • Pecite koru dvadesetak minuta, a nakon pečenja iseckajte ostatak kore do ruba kalupa.

Priprema fila:

  • Sok i koricu limuna i grejpfruta zagrejte u tiganju nekoliko minuta.
  • U drugoj posudi umutite kukuruzno brašno, žumance i šećer dok ne dobijete glatku smesu.
  • Zatim procedite i sokove citrusa u smesu, te ponovo sve izmešajte.
  • Smesu stavite na laganu toplotu i mešajte dok se ne zgusne.
  • Na kraju dodajte i puter te mešajte dok se ne istopi.
  • Fil premažite preko kore pite i ostavite da se stegne otprilike dva sata.

Na vrh pite stavljate koru od belanaca ili puslica

  • Umutite belance sa šećerom dok ne dobijete čvrstu smesu.
  • Lagano premažite kolač i ponovo pecite tridesetak minuta.
  • Poslužie ga po želji, može i topao, a može i hladan.

Voćna puslica bez brašna: Penasti zalogaji kao iz raja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs