Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 100 grama badema
- 5 velikih kašika kokosovog ulja
- 3 velike kašike javorovog sirupa
Priprema:
- Ovsene pahuljice i bademe sitno sameljite (treba biti sitno poput brašna)
- Zatim ih pomešajte s bademima.
- Dodajte kokosovo ulje i javorov sirup i promešajte smesu.
- Ujednačenu smesu ravnomerno raspodelite u kalupu razmere 30 cm.
- Tart pecite 10 minuta u rerni na 180 Celzijusa.
- Ostavite da se u potpunosti ohladi, pa tek onda jedite.
Foto: Profimedia
Krem od limuna
Priprema:
- U veliku šerpu stavite jaja, med i koricu limuna i umuite.
- Smesu ulijte u šerpu i stavite na laganu vatru konstantno mešajući.
- Kada je krema dovoljno gust, tako što je promenio boju u žutu (baš kao limun) kašiku po kašiku dodajite kokosovo ulje i sok limuna.
- Nastavite da mešate dok krem ne bude gust otprilike kao puding.
- Tart prelijte kremom i dekorišite voćem.
Ako želite jednostavniju smesu od ove, a podnosite mleko, možete pripremiti klasični krem ili još jednostavnije puding od vanile s dodatkom limunovog soka.
Ovaj slatkiš se lako priprema, a ukus je čaroban
Budi deo Stil zajednice.