Sastojci:
250 ml mleka
250 ml tople vode
250 ml ulja
2 belanca
2 kašike šećera
1 kg brašna
1 kašika suvog kvasca
Za premaz: 2 žumanca, mak i semenke po želji
Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)

Priprema:
U toplo mleko stavite 2 kašike brašna i 2 kašike šećera i mešajte dok se skroz ne rastvori.
Dodajte kašiku suvog kvasca, promešajte i ostavite 15 - 20 minuta.
Dodajte toplu vodu i ulje, belanca i brašno pa promešajte.
Umesite testo i po potrebi dodajte brašna ako je lepljivo pa zamesite glatko testo.
Ostavite testo oko 2 sata na toplom mestu.
Premesite ga i podelite na 12 delova pa od svakog dela formirajte lopticu.
Jogurt lepinje: Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvek zaboraviti na hleb! (RECEPT)

Svaki deo podelite na još 2 dela i svaki izvaljate rukama tako da dobijete 2 trake. Preplićite ih tako da dobijete pletenicu i spojite krajeve tako da dobijete oblik kruga, pa stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
Brze domaće lepinje iz rerne od samo 4 sastojka: Meke kao duša, ukus neponovljiv! (RECEPT)


Ponovite sa svim delovima testa. Pa ih prekrijte ostavite tako oko 30 minuta.
Premažite pogačice žumancetom i pospite semenkama pa pecite 25-30 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!