Španska jela su poznata po ukusnim i dostupnim namirnicama i jednostavnoj pripremi. Jedno od takvih je tradicionalna tortilja od krompira.
Sastojci:
Španska tortilja od krompira: Da li ste ikad probali nešto sočnije? (RECEPT)
Priprema:
- Krompir ogulite i isecite na tanje kockice, a luk na tanke trakice.
- U tiganju ugrejte maslinovo ulje da pokrije celo dno i ubacite luk i krompir, te sve zajedno dobro prodinstajte da se krompir zapeče, a luk potamni.
- Jaja razbijte u veću posudu i umutite ih za kajganu, dodajte krompir i luk (procedite višak ulja u šoljicu) i sve zajedno izmešajte.
- Ponovno zagrejte tiganj i dodajte ulje u kojem se pržio krompira, kada se zagreje, ubacite mešavinu krompira, luka i jaja.
- Ostavite u tiganju na laganijoj vatri, bez mešanja da se dno zapeče.
- Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tiganj da tortilja ostane na tanjiru, te je potom vratite u tiganj (da sklizne s tanjira) kako bi zapekli i drugu stranu.
- Kada se i druga strana zapeče, tortilja je gotova.
- Ponovno poklopite tiganj tanjirom te okrenite da tortilja ostane kao torta.
- Isecite je kao tortu i poslužite toplu.
Prste da poližete: Španska tortilja od 4 sastojka po receptu Džejmija Olivera!